Skogaholm 1926

Framgång genom att baka tillbaka
I samarbete med Zellout

Året 1926 öppnade Greta och Knut Eriksson ett skickligt finbageri, som snart fick namnet Skogaholm. 1945 blev de unika med att leverera bröd till hela landet. Tillsammans med Zellout utvecklade vi ett övergripande kommunikationskoncept för en av de största satsningarna i bageriets historia; ett helt nytt sätt att baka bröd med hantverksmässiga kvalitéer i stor skala. När de nya bröden skapades tog vi fram positioneringen ”Brödhantverk för hela Sverige”, utvecklade förpackningsdesignen, namngav bröden och paketerade allt i ett smakfullt kommunikationskoncept för butik. Det blev en av Skogaholms mest lyckade lanseringar genom tiderna, och bröden fortsätter att slå försäljningsrekord. Hurra!

Team: Varumärkesstrategi, konceptutveckling, förpackningsdesign, art direction, copywriting & fotoregi tillsammans med Zellout & Kuf: David Riting, Richard Ollén, Kim Westerlund, och Frida Andersson / Matfotografi: Fabian Björnstierna / Matstyling & recept: Monica Eisenman
Back To Top

Vi är en kreativt driven konceptbyrå som omsätter strategi till positiv förändring. Ett varumärke mår bäst när det funnit sitt “sanna jag” – Med vårt peppande engagemang ser vi till att tillsammans bygga ditt varumärke och kommunicera ett mer unikt värde.

Du hittar oss här:
Do the right thing follow us: