Energi i balans

Energi i allla dess former!
I samarbete med Transpond och The J.A.Y.

Den interaktiva utställningen Energi i balans har tagits fram av Nibe i samarbete med Tekniska museet i Stockholm med syftet att öka skolelevers kunskap om energi och hållbarhet. Den är det senaste tillskottet i Vetenskapshuset – en satsning på hela 3 000 kvadratmeter i Markaryd. I en annan del av byggnaden finns Nobelprismuseets utställning ”För mänsklighetens största nytta”. 

Utställningen är utformad på ett lekfullt sätt så att elever tävlar mot varandra samtidigt som de lär sig grunderna om energi. Ett av momenten går ut på att eleverna ska fördela ett hushålls kilowattimmar på till exempel varmvatten i duschen, värme i huset och, inte minst, den egna skärmtiden.

Vi tog fram en grundläggande form för utställningen genom integrerade informationsgrafik med smarta lösningar anpassade för både skärm och tryck. Stort fokus har lagts ned på en engagerande och pedagogisk design. Allt med en positiv tonalitet och intressanta detaljer. Resultatet blev enormt uppskattat.

Team: Konceptutveckling, informationsdesign och integration tillsammans med Transpond som hade huvudansvaret i byggandet av utställningen: Art direction: David Riting + Johannes Edberg / Infografik: David Riting / Interaktionsdesign: The J.A.Y. / Ljusdesign: Transpond / Copywriting: Per Hyrberg / Projektledning: Pontus Jönsson
Back To Top

Vi är en kreativt driven konceptbyrå som omsätter strategi till positiv förändring. Ett varumärke mår bäst när det funnit sitt “sanna jag” – Med vårt peppande engagemang ser vi till att tillsammans bygga ditt varumärke och kommunicera ett mer unikt värde.

Du hittar oss här:
Do the right thing follow us: